divendres, 23 febrer, 2018

NOVA OBLIGACIÓ DE FACILITAR INFORMACIÓ ALIMENTÀRIA ALS CONSUMIDORS

El proper dia 13 de desembre entrarà en vigor el Reglament de la U.E. 1169/2011, del 25 d’octubre del 2011.

Afecta a restaurants, empreses de “catering”, rostisseries, botigues de venda de productes a tall … i en general a qualsevol establiment que es dediqui a alguna de les següents activitats:

Elaborar i vendre aliments al consumidor final o a col·lectivitats (es considera col·lectivitat  els restaurants, menjadors, centres d’ensenyament, hospitals … en  els que es prepara aliments llestos pel consum).

Elaborar, envasar i vendre aliments en el propi establiment.

Envasar aliments per a la seva venda immediata.

Elaborar i envasar aliments destinats a ser venuts a distància.

Obligació a càrrec dels establiments afectats: Informar als seus clients de la presència d’ingredients al·lergògens en els plats de consum final.

Forma de complir aquesta obligació: Els establiments afectats hauran d’estar en disposició d’informar sobre els ingredients que formen part de cada plat i quins d’aquests son al·lèrgens o podrien contenir-ne traces. Aquesta informació s’hauria de contenir en fitxes de productes detallades i es recomanable que els establiments  tinguin un Pla d’Al·lèrgens en el que hi consti el control del producte des de la recepció fins l’emmagatzematge, l’elaboració i el servei al consumidor final. Tot això per tal de garantir que tots els aliments que surtin de la cuina destinats a persones al·lèrgiques, arribin sense errors als seus destinataris amb quina finalitat també hauran  de formar degudament el seu personal.

 

 

 

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat. Camps obligatoris marcats *

*