divendres, 19 gener, 2018

“Imminent increment de la cotització dels treballadors autònoms”

Després de l’aprovació de la Llei de pressupostos generals de l’Estat per 2017 en el Congrés, text que s’ha enviat al Senat i que es preveu que sigui aprovat aquest mes de juny sense problema, s’incrementarà en un 3% les bases de cotització de treballadors autònoms a partir de l’1 de juliol.

Aquest augment suposarà:

  • Que els treballadors per compte propi que cotitzen per la base mínima hauran de cotitzar 8 euros més al mes -96 euros a l’any-, ja que puja de 893,10 a 919,80 euros mensuals. De tal forma que, si el treballador autònom opta per totes les cobertures (cessament d’activitat inclòs), haurà d’abonar una quota de 291 euros mensuals.
  • Que els treballadors que tinguin 47 anys en endavant i que cotitzin per bases màximes s’incementin en el mateix percentatge que la base mínima.

L’augment no afectarà a:

  • La base màxima establerta per a la resta dels treballadors per compte propi, que es manté en la mateixa quantitat que la del règim general,
  • La base mínima per als autònoms societaris, que ja es va incrementar l’1 de gener en el mateix percentatge del SMI –un 8%- i ara es manté.

 

laboral1

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083 o per correu electrònic adreçat a rosaclara@rm-assessors.cat, o a montsepla@rm-assessors.cat.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat. Camps obligatoris marcats *

*