Compartir
blog corredoria d'assegurances 7 girona i figueres | RM Assessors

L’empresari es el màxim responsable a garantir que l’activitat laboral en l’empresa es desenvolupi en condicions de seguretat i salut i això l’obliga a dur a terme un seguit d’actuacions preventives.

La prevenció dels riscos laborals ha d’estar organitzada i sistematitzada i ara  l’Institut Nacional de Seguretat, Salut i Benestar en el Treball (INSSBT) ha elaborat la Guia “Directrius per a la gestió preventiva en les pimes” a la qual podreu accedir fent clic aquí

Aquestes són les 10 principals accions preventives que s’han de desenvolupar per tractar de garantir la seguretat i salut dels treballadors:

  1. Organitzar la prevenció.
  2. Comptar amb els treballadors.
  3. Actuar davant els riscos.
  4. Facilitar la informació i la formació necessàries als treballadors.
  5. Anticipar-se als canvis.
  6. Cuidar la salut dels treballadors.
  7. Investigar els danys per evitar la seva repetició.
  8. Preveure l’actuació davant les emergències.
  9. Verificar que s’estan fent bé les coses bé.
  10. Gestionar eficaçment la prevenció de riscos, documentant el necessari. En aquest sentit, cal tenir en compte que la documentació no és una fi, sinó un mitjà per aconseguir una adequada integració de la prevenció en l’empresa.

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083, o per correu electrònic adreçat a la nostra assessora, rosaclara@rm-assessors.cat.

 

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors