“L’envelliment de la població és un fet i el sistema públic de pensions pot fer aigües”

El professor d’ESADE, Fernando Trias de Bes, ha manifestat avui en el marc de la jornada Reinventa’t 2016, organitzada per Tribuna de Girona, que l’envelliment de la població es tot un repte ja que l’esperança de vida dels nascuts en aquest mil·lenni podria arribar als 120 anys, que l’economia col·laborativa i la globalització ocasionaran una reducció dels ingressos dels Estats i que serà molt difícil que a mig termini Europa pugui sostenir un sistema de protecció social que en l’actualitat ja representa el 50% de tota la despesa mundial en protecció social.

Això fa molt convenient que tothom disposi d’un pla d’estalvi privat per a la jubilació.

Els plans d’estalvi es poden articular mitjançant plans de pensions o plans de previsió assegurats, que desgraven en la declaració de la renda però han de tributar quan es cobrin; o bé mitjançant plans de jubilació, que si bé no desgraven, els rendiments tenen un tractament fiscal favorable a l’hora de cobrar.

Els plans de pensions i els plans previsió assegurats ara tenen finestres de sortida cada 10 anys i, per tant, no s’ha d’esperar a la jubilació per fer-los efectius. Arribat el moment de la jubilació es pot decidir si cobrar-los en forma de renda o en forma de capital i en tot això es bàsic l’assessorament que donen els corredors d’assegurances.

Els altres plans de jubilació es poden rescatar quan es vulgui i a partir del 5é any amb beneficis fiscals.

rmassessors3

Som corredors d’assegurances. Consulti’ns sense compromís trucant al 972 426 085 o per correu electrònic adreçat a jordipol@rm-assessors.cat.