Lloguer d’habitatges. En els nous contractes d’arrendament en municipis qualificats de zona tensa, no es permet repercutir les despeses a l’arrendatari si no s’havien estat repercutint en els contractes anteriors.

El DOGC del dia 11 de desembre ha publicat el DECRET LLEI 50/2020, de 9 de desembre, que no permet repercutir al arrendataris d’habitatges les despeses generals i dels serveis individuals. Aquesta mesura afecta als contractes d’arrendament d’habitatge de data posterior al 22 de setembre del 2020, que haguessin estat arrendats dins els cinc anys anteriors i que estiguin situats en municipis qualificats de zona tensa.

Pel que fa a les comarques gironines estan qualificats de zona tensa els municipis de Girona, Figueres, Blanes, Olot, Palafrugell, Salt i Sant Feliu de Guíxols.

La conseqüència es que no es pot obligar a pagar l’IBI o altres despeses extraordinàries als llogaters si l’anterior contracte no ho preveia.

Les infraccions es poden sancionar amb multa d’entre 3.000 i 90.000 euros.

Som Administradors de Finques i Agents de la Propietat Immobiliària. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.