Compartir
En el BOE del dia 21 de desembre, s’ha publicat l’Ordre HFP/1359/2023, de 19 de desembre, per la qual es desenvolupen per a l’any 2024 el mètode d’estimació objectiva de l’IRPF i el règim especial simplificat de l’IVA, que manté l’estructura de l’Ordre de mòduls per a 2023.

Destaquem el següent:

Mètode d’estimació objectiva de l’IRPF:

Mòduls sense canvis: Es mantenen per a l’exercici 2024 la quantia dels signes, índexs o mòduls, així com les instruccions d’aplicació aplicables l’any 2023.

Es rebaixa del 10% al 5% la reducció general del rendiment net: El percentatge de reducció general del rendiment net de mòduls serà del 5% (10% en 2023) per a tots els contribuents que el determinin pel mètode d’estimació objectiva en 2024 (tant per a activitats agrícoles, ramaderes i forestals com per a la resta d’activitats) i s’assenyala, així mateix, que aquesta reducció es tindrà en compte per a quantificar el rendiment net a l’efecte dels pagaments fraccionats.

Es manté la reducció dels índex de rendiment net aplicables en determinades activitats agrícoles:

  • Raïm de taula (0,32).
  • Flors i plantes ornamentals (0,32)
  • Tabac (0,26).

Es mantenen les mesures excepcionals que permeten reduir el rendiment net previ de les activitats agrícoles i ramaderes:

  • 35% del preu d’adquisició del gasoil agrícola necessari per al desenvolupament d’aquestes activitats, degudament documentat en les factures expedides amb motiu d’aquesta adquisició.
  • 15% del preu d’adquisició dels fertilitzants necessaris per al desenvolupament d’aquestes activitats, degudament documentat en les factures expedides amb motiu d’aquesta adquisició.

Les adquisicions s’han d’efectuar en l’exercici 2024, documentades en factures emeses en aquest període.

Règim simplificat de l’IVA:

Mòduls sense canvis: Es manté per a 2024 els mòduls, així com les instruccions per a la seva aplicació, aplicables en el règim especial simplificat l’any 2023.

Reducció per determinades activitats ramaderes, sense canvis: Es por reduir, com en anys anteriors, el percentatge aplicable per al càlcul de la quota reportada per operacions corrents en el règim simplificat de l’IVA per a determinades activitats ramaderes afectades per crisis sectorials:

  • Apicultura (0,070).
  • Serveis de cria, guarda i engreixament d’ocells (0,06625).

Renúncia

El termini per a renunciar o revocar la renúncia a l’aplicació del mètode d’estimació objectiva de l’IRPF o al règim especial simplificat de l’IVA  fins al 31 de desembre de 2023.

Recomanem als nostres clients fer un càlcul del rendiment net que hauria de declarar si estigués en estimació directa i, si li convé més, renunciar a mòduls, i, cas que interessi continuar en el sistema de mòduls vigilin el compliment dels límits excloents en 2023 per no haver de passar a estimació directa en 2024.

La renuncia es podrà exercir:

  • Presentant una declaració censal fins el 2 de gener de 2024.
  • De forma tàcita, presentant l’IVA del primer trimestre de 2024 en règim general (model 303) i el pagament fraccionat d’IRPF en règim d’estimació directa (model 130).

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors