“A Suïssa ja no hi ha secret bancari”

Segons comenta el diari Expansión d’avui dilluns 2 de gener del 2017, Suïssa s’acomiada a partir d’avui del seu sagrat secret bancari, que li ha permès atreure fortunes durant dècades, però que s’havia esquerdat ja en els últims anys per la pressió internacional.

Suïssa, que va acceptar en 2014 sumar-se a l’estàndard global de l’OCDE per no perdre el seu estatus de plaça financera internacional i en 2015 va signar un acord amb la Unió Europea (UE), començarà des d’avui a reunir dades bancàries de clients estrangers en el marc de l’intercanvi automàtic d’informació acordat amb 38 socis de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

Suïssa tot i que no començarà a intercanviar les dades bancàries fins a 2018, en la pràctica enterra ja en aquest 2017 el secret bancari en iniciar els passos necessaris per lliurar la informació d’aquest exercici dels seus clients estrangers l’any vinent.

fiscalcomptable1

Som assessors fiscals. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 082 o per correu electrònic adreçat a algun dels nostres assessors: antoninavarro@rm-assessors.cat; mariaromaguera@rm-assessors.cat, o cristinaromaguera@rm-assessors.cat.