“Teniu un vehicle marca Volkswagen, Seat o Skoda dièsel nou comprat entre els anys 2009 i 2015? podeu reclamar si el motor es EA 189.

Un Jutjat de Valladolid acaba de condemnar a Volkswagen per haver instal·lat un sofware fraudulent en vehicles venuts entre el 2009 i el 2015 amb motor dièsel EA 189. El frau consistia en que el programa informàtic era capaç de diferenciar les emissions contaminats depenent de si el vehicle es trobava en un banc de proves (per control) o durant la conducció normal. D’aquesta manera es passaven favorablement els controls d´homologació de la emissió de partícules contaminants.

Aquest frau va ser reconegut públicament per VOLKSWAGEN el setembre de 2016.

A pesar de que Volkswagen al·legava que no es podria pretendre la substitució del vehicle ni una indemnització de danys perquè era antieconòmic i perquè ja havien ofert als consumidors la intervenció dels vehicles de forma gratuïta per solucionar aquest problema contaminant sense afectar a la seva potència, el Jutjat acaba desestimant aquestes pretensions i els condemna.

Entén el tribunal que no ha quedat acreditat que la nova manipulació del vehicle no acabi afectant al seu rendiment o potència, i condemna al fabricant per aquest motiu i perquè considera que hi va haver un engany per part de la fabricant  i perquè, amb tota seguretat, d´haver-ho sabut el consumidor no hauria adquirit el vehicle amb aquesta instal·lació fraudulenta. El Jutjat acaba condemnant a Volkswagen a pagar una indemnització equivalent al 10% del preu d´adquisició del vehicle.

laboral2

Som advocats. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 004, o per correu electrònic adreçat a juridic@rm-assessors.cat.