SUBSTITUIR UN TREBALLADOR PER UN ROBOT ES ACOMIADAMENT IMPROCEDENT

El passat dia 23 de setembre de 2019, el Jutjat Social número 10 de Las Palmas, ha dictat sentencia en la qual declara que és improcedent l’acomiadament d’una treballadora  d’una multinacional turística.

L’empresa va intentar justificar l’acomiadament  basant-se en la conveniència de substituir la treballadora per un robot, en aquest cas, per un programa informàtic robotitzat, per tal de prevenir pèrdues en el futur.

El jutge ha considerat que no es procedent acomiadar una treballadora per aquest motiu i ho ha argumentat en la forma següent:

  • Per acomiadar un treballador per aquestes causes cal acreditar que les dificultats de l’empresa son actuals i no futures.
  • L’automatització mitjançant robots no es més que una excusa per reduir costos i fer l’empresa més competitiva i aquest no pot ser l’únic argument per acomiadar un treballador.

Som advocats i estem especialitzats en dret laboral. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 004, o per correu electrònic adreçat a juridic@rm-assessors.cat.