La Inspecció de Treball envia 50.000 cartes a empreses amb indicis de frau laboral


Segons informa el diari El País del passat 10 d’agost, fent-se ressò d’una entrevista a la Cadena Ser del Subsecretari de Treball, Raúl Riesco, l
a Inspecció de treball ha enviat unes 50.000 cartes a empreses que han estat seleccionades a partir de dades informàtiques.
L’enviament de les cartes respon a un pla aprovat pel Consell de Ministres a finals de juliol amb dues actuacions previstes:  contra l’abús en la contractació temporal i contra els contractes a temps parcial quan en la realitat es converteixen en jornades a temps complet.
En ambdós casos, el text demana a l’empresa que esmeni la situació i avisa de les possibles actuacions de la Inspecció de treball. 
A més d’aquesta campanya per perseguir els abusos en la contractació temporal i a temps parcial, que forma part dels dos plans de xocs inicials del pla director, Riesco també ha assenyalat que en els últims anys ha crescut l’ús fraudulent de la figura del treballador autònom , és a dir, el que es coneix popularment com a fals autònom: un treballador que hauria de ser contractat com a assalariat per una empresa que li pagués les cotitzacions a la Seguretat Social i, en canvi, és ell qui es dóna d’alta com a autònom i es fa càrrec de les quotes.
Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 072 426 083, o per correu electrònic adreçat a alguna de les nostres assessores: rosaclara@rm-assessors.cat, o, montsepla@rm-assessors.cat.