Com afectarà a les empreses la vaga general convocada pel 21 de febrer ?

La Intersindical-CSC ha convocat una vaga general pel proper dijous, 21 de febrer. En aquests moments la vaga es legal i té els suports, entre d’altres de la USTEC, el Sindicat d’Estudiant i la Unió de Pagesos. També té el suport de ANC i OMNIUM, encara que no té el suport de Comissions Obreres ni d’UGT ja que aquests sindicats entenen que la vaga, que ha estat convocada per motius laborals, en realitat encobreix motius polítics.

D’altra, en el Diari Oficial de la General del dia 20 de febrer s’ha publicat la disposició que regula el serveis mínims durant el dia de vaga. Hi podeu accedir clicant aquí

Recordem quines son les conseqüències de les vagues en matèries laboral i de la Seguretat Social:

  • Si l´empresa no tanca i son els treballadors els que decidissin acollir-se a la vaga: L’empresa podrà descomptar el salari corresponent al temps de vaga dels treballadors que s’haguessin acollit al dret de vaga i ho haurà de notificar en el termini de 5 dies a la Tresoreria de la Seguretat Social, per tal de deixar de cotitzar a la Seguretat Social pel salari corresponent al temps de vaga.

 

  • Si l’empresa decidís tancar: En aquest cas ve obligada a pagar als seus treballadors el salari corresponent com si haguessin treballat i també ha de satisfer les quotes de la Seguretat Social.

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083, o per correu electrònic adreçat a les nostres assessores: rosaclara@rm-assessors.cat, o, montsepla@rm-assessors.cat.