Compartir

 

El DOG del 5 de desembre s’ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/3177/2020, de 4 de desembre, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, ja que en haver empitjorat els indicadors no es produirà el canvi de fase que s’havia previst a partir del 7 de desembre. No obstant, sí que es relaxarà les mesures anti Covid-19 a partir del 21 de desembre per permetre celebrar el Nadal. Les resumim a continuació:

Pautes per a les trobades i reunions

 

Bombolles de convivència i nombre màxim de persones:

  • Les trobades i reunions es limitaran al nombre màxim de 10 persones.
  • Es recomana que a les reunions socials no coincideixin persones provinents de més de dues bombolles de convivència (és a dir, grups de persones de dos domicilis diferents). A més, es recomana que, per a totes les celebracions de Nadal, cada bombolla de convivència es relacioni amb un màxim de dues bombolles de convivència, sempre les mateixes, i que estiguin formades per persones que ja tenen un contacte pròxim.

 

Pautes de seguretat:

  • S’ha de reforçar i garantir les mesures de seguretat bàsiques i que les trobades siguin en llocs amb bona ventilació si no poden ser a l’aire lliure.
  • Està prohibit el consum d’aliments o begudes a les trobades a l’espai públic.
  • No es permet fumar a menys de 2 metres de persones que no formin part de la bombolla de convivència.
  • A les trobades cal fer ús constant de la màscara mentre no s’estigui consumint i seguir les pautes d’higiene de mans.
  • No aixecar-se tots de cop per a ajudar a la cuina o en altres tasques. Fer torns.
  • No cridar per parlar, per exemple amb persones que estiguin lluny a la taula, ja que això afavoreix el contagi.
  • A la taula cal garantir la distància entre persones de les dues bombolles de convivència, evitant el contacte físic estret. Cal evitar que hi hagi molta gent en espais petits tancats (com a les cuines). I s’ha d’evitar compartir estris, com ara gots, coberts o tovallons.
  • Cal extremar la higiene en l’ús dels lavabos i accedir-hi individualment, tret que una persona necessiti assistència. També cal afavorir la seva ventilació.
  • És convenient limitar la durada de les reunions.
  • Les persones amb símptomes, diagnosticades o contactes de positius de COVID-19 no poden assistir a trobades o reunions i s’han de quedar al seu domicili complint les mesures d’aïllament.

 

Preparació de les trobades: Es recomana que en el 7 dies anterior a la trobada tots els integrants minimitzin les interaccions fora de la respectiva bombolla de convivència.

 

Confinament nocturn

 

Nit de Nadal i la Nit de Cap d’Any: es flexibilitzarà el confinament nocturn que s’iniciarà a les 01.30 h del dia 25 de desembre i 1 de gener, respectivament.

Nit de Reis: Per a la Nit de Reis el confinament nocturn s’ajorna fins a les 00.00 h perquè la gent pugui fer ús de l’horari de compres fins a les 22 h.

Resta de dies: Confinament nocturn de les 22.00 h a les 06.00 h.

 

Restauració

 

Dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i el dia 1 de gener: es permetrà fer ús de la restauració en grups de fins a 6 persones per taula o grups de taula.

Nit de Nadal i la Nit de Cap d’Any: es permetrà l’obertura al públic fins a la 01.00 h dels dies 25 de desembre i 1 de gener, respectivament.

Ocupació: s’ajustarà a la limitació de percentatge vigent, per cada tram.

Recomanacions:

  • Fer ús de les terrasses i els espais a l’aire lliure preferentment i és necessari reforçar la ventilació dels establiments.
  • Evitar música elevada que afavoreixi que els clients hagin de cridar (generació de més aerosols).

 

Comerç

 

Nit de Reis: Es permetrà que els establiments comercials estenguin l’horari d’obertura fins a les 22.00 h.

Fires i mercats de Nadal: Només es podran desenvolupar garantint que es fan en espais perimetrats i amb control d’accessos per garantir la superfície de 2,5 m² per persones i evitar les aglomeracions i amb el compliment dels aforaments màxims.

Recomanacions als consumidors:

  • Que l’activitat comercial es realitzi amb els desplaçaments mínims, a prop del domicili, i en grups petits per evitar aglomeracions i interaccions socials, especialment en el cas d’espais tancats i d’espais on habitualment hi ha alta afluència.
  • El temps de permanència a l’interior també s’ha de minimitzar.
  • Cal avançar les compres o evitar realitzar-les físicament (compres en línia) en els períodes on habitualment hi ha més activitat per evitar aglomeracions.
  • Practiqui la higiene de mans abans i després d’accedir als comerços. Eviti tocar superfícies innecessàriament.

 

Actes massius de cultura popular, esportius i altres

 

En general:

  • Cal evitar sempre fer grans esdeveniments.
  • Tota l’activitat de cultura popular s’ha de realitzar de forma adaptada: només es podrà desenvolupar en espais perimetrats amb control d’accessos per evitar les aglomeracions i registre previ.
  • En el cas d’activitats amb mobilitat o espais tancats hi haurà d’haver preassignació de seients.

 

Parcs de Nadal o similars:

  • No estaran permesos.
  • Si amb caràcter puntual es desenvolupen tallers infantils o altres activitats similars, s’han de fer sense contacte físic i respectant el nombre màxim de persones per grup i sense interacció entre grups.
  • L’organització i desenvolupament de proves esportives que no siguin competicions oficials queda condicionada a garantir que el nombre màxim de participants que es poden trobar al mateix temps és el mateix que correspon al nombre de persones per reunions, és a dir, deu persones en el cas d’arribar al tram 3 del pla d’obertura progressiva, i que evita el contacte entre aquests grups i es garanteix que no hi ha assistència de públic.

 

Recomanacions: Es recomana que les activitats es desenvolupin preferentment a l’aire lliure.

 

Actes de culte

 

Limitació d’aforament: Es mantindran les limitacions d’aforaments que siguin vigents.

Recomanacions: Es recomana que l’assistència als centres de culte es realitzi en l’àmbit de proximitat i sempre que sigui possible a través de mitjans telemàtics.

Som gestors administratius. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

 

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors