Queden prohibides les trucades comercials no desitjades

A partir del 29 de juny les trucades comercials no desitjades estan prohibides a no ser que l’usuari hagi sol·licitat o donat el seu consentiment previ per rebre aquest tipus de comunicacions. No obstant aquesta prohibició no afecta a les trucades fetes per robots, intel·ligència artificial o missatges gravats, en les quals no hi hagi intervenció humana.

El BOE del 28 de juny publica la Circular 1/2023 de la Agencia Española de Protección de Datos que soluciona, almenys en part, la intromissió de la publicitat no desitjada en la vida privada de la gent. Destaquem el següent:

Quines comunicacions queden prohibides ?

Les trucades comercials fetes per operadors sense consentiment previ. Quan una empresa estigui interessada en fer una campanya comercial a través del telèfon, abans haurà d’obtindre el consentiment exprés del destinatari. Des de la primera comunicació que rebi, el destinatari haurà d’estar informat de l’existència d’un procediment senzill per que l’usuari final pugui exercitar el dret d’oposar-se a les trucades.

La Organització de consumidors i usuaris (OCU) afirma que la clau per determinar si es compleix la norma és a la Llista Robinson, ja que la inclusió de dades en aquesta llista “pot ser una prova en cas d’incompliments greus per part dels operadors”. Us podeu inscriure a la Llista Robinson clicant en el següent enllaç.

Quines comunicacions NO estan prohibides ?

  • Trucades automàtiques: Les trucades fetes per robots, intel·ligència artificial o missatges gravats, en les quals no hi hagi intervenció humana.
  • Trucades consentides: Es podran rebre quan l’usuari les sol·liciti o en doni el consentiment.
  • Trucades amb contracte previ: per a aquest darrer cas, l’usuari ha d’haver tingut una relació prèvia amb l’empresa en adquirir els seus productes o serveis. Si el contracte amb l’empresa ja no és vigent o si l’usuari no ha fet altres sol·licituds o interaccions durant un any, les trucades tornaran a estar prohibides.

blog corredoria d'assegurances 3 girona i figueres | RM Assessors

Som Gestors Administratius. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat